Recepty Canal+ Domo

Rebierka z pleskáča v pikantnej strúhanke s jogurtovým dresingom

Žebírka z cejna v pikantní strouhance s jogurtovým dresinkem
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 1
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • Ryba – veľký pleskáč, asi 1,5 kg

Marináda

  • čerstvé bylinky: mäta, bazalka
  • morská soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • citrónová šťava
  • 2 strúžky cesnaku
  • 3 lyžice opraženého sezamu
  • slnečnicový olej na smaženie
  • lyžička ostrej pasty: sambal oelek
  • Na obalenie: strúhanka

Dresing

  • 6 lyžíc hustého gréckeho jogurtu
  • 2 strúžky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • šťava z polky citrónu
  • lyžica sekanej petržlenovej vňate

Postup prípravy

Pleskáča rozdelíme na dva filety, dobre očistíme a nakrájíme cez tri kosti na plátky, osolíme a okořeníme. Dáme do misky a v marináde vyrobenej z vyšie uvedených surovín mäso marinujeme asi hodinu. Rebierka obalíme v strúhanke. Smažíme na oleji, kým niesu chrumkavé.

Jogurt zmiešame s ostatnými přísadami a necháme 20 minút odležať. Dresing servírujeme vedľa ryby.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905