Recepty Canal+ Domo

Pečené filety z pleskáča v šťaveľovej omáčke z farmárskej smotany

Pečené filety z cejna ve šťovíkové omáčce z farmářské smetany
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 1
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • asi 500 - 600 g očištených filetov z pleskáča (môže byť jeden veľký filet alebo niekoľko malých)
  • po špetke:
  • mletá sladká paprika
  • mletý kardamom
  • kurkuma
  • čerstvo umleté čierne korenie
  • hrubozrnná morská soľ

Dalšie suroviny

  • lyžica zmäklého masla
  • lyžica nasekanej petrželovej vňate
  • 2 lyžice strúhanky
  • 3 hrste umytého a pokrájaného šťaveľu
  • 100 ml zeleninového vývaru alebo bieleho vína
  • 2 jarné cibuľky s vňaťou
  • 1 strúžok cesnaku
  • rovná lyžica prepusteného masla
  • 3 lyžice hustej zakysanej smotany
  • čerstvo ummleté čierne korenie
  • soľ
  • papier na pečenie

Postup prípravy

Na plech rozložíme papier a na neho polukladáme kúsky rýb. Korenie zmiešame a nasypeme na rybu. Vňať, strúhanku a maslo utreme v miske a rozložíme na kúsky ryby.

V hrnci si rozohrejeme maslo a hodíme do neho jemne rozmačkaný cesnak. Keď cedsnak z obidvoch strán zružovie, dáme ho na bok a do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a polovičku šťaveľu. Chvilku dusíme. Ku šťovíku pridáme víno a čakáme, kým sa polovička vyvarí, potom pridáme smotanu a teplotu stiahneme na minimum. Dochutíme soľou a čuernym korením.

Kým sa omáčka varí, zapneme si rúru na 180 stupňov a dáme do nej plech s rybou a korením. Pečieme, kým kôrka nezozlatne. Nemalo by trvať viac ako 8 -10 minút. Pred podávaním ryby púridáme do omáčky zbytok sťaveľu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905