Recepty Canal+ Domo

Krém z nových zemiakov a mladého pórku

Krém z raných brambor a mladého pórku
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 4
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 liter zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 30 deka nových zemiakov
  • 2 mladé pórky
  • 2 lyžice masla
  • niekoľko plátkov slaniny
  • 4-5 vetvičiek čerstvého kôpru
  • 2 lyžice pražených mandlových plátkov
  • niekoľko lístkov ligurčeku

Postup prípravy

Do hrnca vložte vydrhnuté zemiaky, zalejte vývarom a varte. V polovičke doby varenia na pánvici osmažte na masle pór a pridajte k zemiakom.

Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujte do hladka. Môžete pridať cca 100ml 30% smotany. Do hotového krému pridajte nasekaný ligurček, na tanier servírujte osmaženú slaninu, mandle a nasekaný kôpor.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905