Recepty Canal+ Domo

Šalát z divokých bylín s grilovaným kuracím prsíčkom

Salát z divokých bylin s grilovaným kuřecím prsem
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 3
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 4 hrsti zvolených alebo dostupných divokých bylín z poľa
  • jarná cibuľka
  • 2 malé alebo jedno veľké kuracie prsíčko
  • 1 strúžok cesnaku
  • lyžička nasekaného tymiánu
  • lyžička nasekanej bazalky
  • šťava z polovičky citrónu
  • 2 lyžice jogurtu
  • soľ
  • čerstvo umleté čierne korenie

Dresing:

  • šťava z jedného citrónu
  • strúžok cesnaku
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • lyžica nasekaného kôpru

Postup prípravy

Pripravte si marinádu zo strúžku cesnaku, tymiánu, bazalky, citrónovej šťavy, jogurtu a korenia. Z kuracieho prsíčka odstráňte šľachy a šikmo nakrájajte na silnejšie plátky. Mäso naložte do marinády a dajte na niekoľko hodín do chladničky.

Potom rozohrejte grilovaciu pánvicu a osmažte naložené kuracie mäso. Z citrónu, cesnaku, olivového oleja, hnedého cukru a kôpru urobte dresing. Najjednoduchším spôsobom je zmiešanie ingrediencií v pohári.

Hotové kuracie mäso servírujte na tanieri ako carpaccio, položte na neho bylinky, prelejte dresingom a posypte nasekanou jarnou cibuľkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905