Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Domáca pizza so špargľou, divokými bylinami a strateným vajíčkom

Domácí pizza s chřestem, divokými bylinami a sázeným vejcem
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 3
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 25 g čerstvého droždia
  • pohár vlažnej vody
  • 2 lyžica olivového oleja
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 2-3 poháre múky
  • 2 strúžky cesnaku
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • olivový olej na vymazanie plechu
  • 5 stonkov zelenej špargle (uvarených do polomäkka)
  • 5 stonkov bielej špargle (uvarených do polomäkka)
  • 2 hrste divokých bylín
  • 2 vajíčka
  • balzamikový ocot
  • Tvrdý syr nastrouhaný – na posypanie

Postup prípravy

Do droždia rozpusteného vo vlažnej vode pridajte pohár múky, soľ, cukor a olivový olej a odložte na 15 minút na teplom mieste, aby cesto nakynulo. Potom pridajte zbytok múky a vypracujte, kým sa nezačne odlepovať od dlaní. Hotové cesto rozdelte na polovičku a ešte raz nechajte zhruba 20 minút kynúť.Týmto spôsobom máme pripravené cesto na dve pizzy a priemere 25 – 30 cm.

Z cesta vyváľajte dlaňami alebo válčekom guľatú placku. Rúru zohrejte na najvyššiu teplotu s obojstranným ohrevom. Plech namažte olivovým olejom pomocou rozlisovaného cesnaku. Keď sa nahreje, položte na neho placku, ktorú tiež jemne namažte olivovým olejom a cesnakom. Nakrojenou časťou položte na cesto špargľu, potom trošku soli, čierneho korenia a balzamikového octu.

Pečte cca 5 minút, kým placka jemne nezhnedne. Vyberte ju, rozklepnite na ňu dve vajíčka a nastrúhajte syr. Zapekajte cca 3 minúty, kým sa bielok nezatiahne. Pred servírovaním posypte bylinkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905