Recepty Canal+ Domo

Kvety cukýny plnené mäsom zapečené v paradajkovej omáčke

Květy cukety plněné masem zapečené v rajčatové omáčce
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 6
Druh mäsa:Kuracie
Morčacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • kvety cukýny
  • mleté kuracie mäso
  • šalotka
  • cesnak
  • olivový olej
  • vetvička levandule a bazalky
  • citrónová šťava
  • sladká paradajka v plechovke
  • chilli paprička
  • limetka
  • hnedý cukor
  • červená cibuľa
  • pár vetvičiek tymiánu

Postup prípravy

Mäso zmiešame v miske s nasekanými bylinkami, utreným cesnakom a drobne nasekanou šalotkou. Dochutíme soľou , čiernym korením, citrónovou šťavou a premiešame. Vzniknutou zmesou kvety cukýny naplníme.

Na omáčku nasekáme cesnak a červenú cibuľu, ktoré spolu orestujeme na olivovom oleji, pridáme čerstvý tymián a nakoniec paradajky. Omáčku varíme na miernom ohni. Dochutíme soľou, čiernym korením a troškou hnedého cukru.

Naplnené kvety naskládáme do zapekacej misky, prelejeme hotovou omáčkou a posypeme ešte troškou nasekaných byliniek. Pečieme 10 minút v rúre rozohriatej na 180 stupňov.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905