Recepty Canal+ Domo

Krémový chlodnik z bôbu a zeleného hrášku s vanilkovou arómou

Krémový chlodnik z bobu a zeleného hrášku s vanilkovým aroma
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 6
Chod:Dezert
Nápoj
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 hrste surového bôbu, lúpaného i nelúpaného
  • 2 hrste surových hráškových luskov
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • pol hrnčeku kokosového mlieka
  • limetková šťava
  • limetková kôra
  • dve lyžice nasekanej mäty
  • soľ
  • čierne korenie
  • na ozdobu: nakrájaná jahoda

Postup prípravy

Vanilkový lusk pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou z neho vyberieme semienka, ktoré spolu s luskom dáme do vývaru. Pridáme nasekanú chilli papričku bez semienok, limetkovú kôru, šťavu a hnedý cukor. Privedieme k varu. Potom z vývaru vyberieme vanilkový lusk, ktorý by neskôr pri mixovaní zhorkol. Do pripraveného základu vložíme hráškové lusky, lúpaný a nelúpaný bôb a cca 6 minút varíme. Zelenina musí zmäknúť, ale nesmie sa variť veľmi dlho, aby nezmenila farbu.

Všetko rozmixujeme na hladký krém, ktorý môžeme ešte prepasírovať, aby sme sa zbavili drobných kúskov. Do krému pridáme kokosové mlieko a ešte na krátko privedieme k varu. Dochutíme soľou a čiernym korením.

Vychladnutú polievku skladujeme v chladničke. Studený chlodnik môžeme podávať v pohároch na víno s dvomi kockami ľadu, ozdobený sekanou mätou a jahodami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905