Recepty Canal+ Domo

Sladké pirohy s jahodami a kyslou rebarborovou omáčkou

Sladké pirohy s jahodami a kyselou rebarborovou omáčkou
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 5
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 500 g múky
  • voda (horúca)
  •  tvaroh 200 g
  • 300 g jahôd
  • čerstvo umleté čierne korenie
  • čerstvá mäta podľa uváženia
  • vetvička rozmarýnu
  • jedna rebarbora
  • 3 lyžice balzamikového octa
  • 2 plné lyžice hnedého cukru

Postup prípravy

Z múky a vody pripravíme jemné cesto (je dôležité, aby bola voda skoro vriaca) a dáme ho na bok pod utierku oddýchnuť. Do misky dáme tvaroh, nakrájané jahody, mätu a trošku rozmarýnu, dochutíme čiernym korením a miešame, kým sa ingrediencie dobre nespoja. Omáčku pripravujeme tesne pred plnením pirohov.

Do pánvice vložíme nakrájanú rebarboru, zasypeme ju cukrom a keď sa začne meniť v džem, dochutíme ju octom. Všetko prepasírujeme cez sito. Naplnené pirohy varíme v osolenej vode a po uvarení polievame omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905