Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Rebarborová omáčka k mäsu

Rebarborová omáčka k masu
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 5
Chod:Omáčka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 300 - 400 g rebarbory
  • 4  šalotky
  • pol pohára cukru
  • vanilkový lusk
  • červené dezertné víno – ½ pohára
  • 1 malá ostrá chilli paprička
  • 2 lyžice dobrého masla
  • (k hovädziemu steaku asi 300 g)

Postup prípravy

Šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle, pridáme 3/4 nakrájanej rebarbory, rozkrojený vanilkový lusk a zasypeme cukrom. Dusíme asi 10 minút, kým rebarbora nepustí vodu. Zalejeme vínom a necháme ho odpariť, kým omáčka nezhustne, a potom prepasírujeme cez sito.

Zbytok rebarbory nakrájanej na 5 – 6 cm kúsky vložíme do omáčky a dusíme asi 5 minút.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905