Recepty Canal+ Domo

Jahodové suflé

Jahodové suflé
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 5
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 3 vajíčka
  • 2 lyžice strúhanky
  • cukor
  • 500 g jahôd
  • 2 lyžice masla
  • citrón

Postup prípravy

Jahody preberte, opláchnite a rozmixujte na dreň (alebo ich prepasírujte cez sito). Oddelte bielka od žĺtkov a bielka utrite s cukrom na bielu nadýchanú hmotu. Behom trenia pridajte maslo, jahodovú dreň, citrónovú šťavu a strúhanku. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a veľmi jemne ho premiešajte s hmotou na suflé.

Formu vymažte tukom a vysypte strúhankou. Naplňte hmotou a pečte v rúre 30 – 40 minút pri teplote 190 stupňov. Je dôležité prvých 15 minút neotvárať rúru.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905