Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Tyrolský gröstl

Tyrolský gröstl
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 10
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Raňajky
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 6-8 varených zemiakov
  • asi 300 g pečeného bravčového plecka
  • 200 g tenkých plátkov udenej slaniny
  • 4 vajíčka
  • ½ zelenej papriky
  • 2 cibule
  • soľ
  • čierne korenie
  • ½ zväzku petržlenovej vňate
  • 1 lyžičku majoránky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička pálivej papriky
  • kúsok masla

Postup prípravy

Slaninu nakrájajte na prúžky, cibuľu na polkolieska, plecko na kúsky o niečo menšie ako na guláš, zemiaky na plátky alebo malé kúsky a papriku na prúžky. Na pánvici rozpálte maslo a osmažte na ňom slaninu po dobu 2 – 3 minút, pridajte cibuľu a krátko spolu orestujte.

Pridajte zemiaky, zvýšte plameň, miešajte a smažte do zlatava. Pridajte plecko a papriku. Ochuťte soľou, čiernym koreniím, majoránkou, rascou a paprikou.

V malom hrnci uvarte vodu. Do hrnčeku vložte potravinársku fóliu a do nej rozklepnite vajíčka. Fóliu zaviažte, aby vajíčko nevytieklo. Takto pripravte 4 vajíčka. Vajíčka varte vo vriacej vode, kým sa bielko neuvarí, ale žĺtok ostane tekutý.

Na tanier pripravte porciu zamiakov s mäsom a cibuľou, navrch dajte vajíčko z fólie a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905