Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Chlebíčky a la Trześniowski

Chlebíčky a la Trześniowski
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 10
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Nátierka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 10 hranatých krajcov rôznych druhov chleba (žitný, celozrnný, toastový)

Pomazánka 1

  • 100 g masla
  • 3 filety z ančovičiek
  • ½ zväzku mrkvovej vňate
  • ½ strúžku cesnaku
  • 3 vlašské orechy
  • čierne korenie

Pomazánka 2

  • jablko
  • cibuľa
  • maslo
  • 3 slede
  • čerstvé bylinky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Pomazánka 3

  • 200 g varených a olúpaných bôbov
  • 2 lyžice tahini
  • 1 strúžok cesnaku
  • ½ zväzku mäty
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup prípravy

Ančovičkové filety vložte do mixéru, pridajte nasekanú mrkvovú vňať, pol strúžku cesnaku, orechy a všetko zmiešajte. Postupne pridávajte maslo. Dochuťte podľa chuti.

Jablko ošúpte a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Filety zo sleďov nakrájajte na dlhé tenké prúžky a cibuľu na tenké plátky.

Uvarené bôby spolu s tahini, cesnakom a nasekanou mätou vložte do mixéru, pridajte niekoľko kvapiek olivového oleja, soĺ a čierne korenie. Utrite do pasty. Podľa potreby pridajte trošku olivového oleja.

Krajce chleba nakrájajte na obdĺžniky (ideálne 8 x 4,5 cm). Niektoré z nich namažte maslom, dajte na ne plátky jabĺk, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte sleďov a ozdobte čerstvo namletým čiernym korením, a bylinkami. Ďaľšie namažte pomazánkou z ančovičiek a tie ostatné pastov z bôbov. Ozdobte a podávajte na desiatu, alebo olovrant.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905