Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Torta a la Sacher s malinami

Dort a la Sacher s malinami
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 10
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 8 vajec
  • 200 g horkej čokolády
  • 150 g masla
  • 150 g kryštálový cukor
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • špetka soli
  • 150 g múky
  • 1 pohár marmelády alebo malinového džemu

Poleva

  • 150 ml smotany na  šľahanie
  • 200 g horkej čokolády  

Príloha

  • šľahačka v cukrárskom sáčku

Postup prípravy

Všetky ingrediencie by maly mať izbovú teplotu.

Rozpustite čokoládu vo vodnej kúpeli a nechajte ju vychladnúť. Nalejte čokoládu do masla a premiešajte. Múku presejte s kypriacim práškom a krátko ju utrite s maslom. Mäkké maslo trite s cukrom minimálne 25 minút, kým neni načechrané a svetlé. Oddelte žĺtky od bielkov a za stálého miešania postupne do masla pridávajte jeden žĺtok za druhým.

Bialká ušľahajte so špetkou soli. Pridajte asi 1/3 čokoládovej hmoty, dôkladne premiešajte, aby hmota povolila. Nakoniec pridajte zbytok snehu a všetko opatrne premiešajte.

Vymastite tortovú formu o priemere 24 cm a jej dno vyložte papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180°C, do tortovej formy nalejte cesto a zarovnajte ho. Pečte asi 45 minút, kým neostane špajgla zapichnutá do cesta suchá. Nechajte vychladnúť na mriežke. Ohrejte džem a ak to bude nutné, prepasírujte ho sitom, aby ste sa zbavili semienok.

Zohrejte smotanu, pridajte nalámanú čokoládu a za neustálého miešania dajte preč z ohňa. Nechajte 1 minútu odstáť a potom miešajte , kým sa čokoláda nespojí so smotanou.

Vychladnutý koláč nakrájajte na 2 – 3 plátky. Každý z nich potrite malinami a položte na seba. Poslednú vrstvu môžete tiež potrieť džemom. Polevou polejte tortu a dajte ju do chladničky ztuhnúť. Podávajte so šľahačkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905