Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Jahodový tvarohový koláč s ovocným želé

Jahodový tvarohový koláč s ovocným želé
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 9
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

Tvarohová hmota

  • 300 g mäkkého tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g jahôd
  • 3 lyžica želatíny
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkovej pasty

Korpus

  • 200 g cukríkov - biele Michałky
  • 100 g ovsených keksíkov

Želé

  • 1 plná lyžica želatíny
  • 350 ml vody
  • 3 lyžice jahodovo-rebarborového octa
  • 3 lyžice dobrej višňovej šťavy

Postup prípravy

Michałki nakrájame nadrobno a rozpustíme ich ve vodnej kúpeli.

Keksíky vložíme do sáčku a rozdrtíme ich válčekom alebo tĺčikom na mäso na malé kúsočky. Na keksíky nalejeme rozpustené Michalky a všetko vareškou zamiešame. Hmotu presunieme na dno tortovej formy o priemere 24 cm. Hmotu vtlačíme na dno, vyrovnáme ju a prikryjeme potravinárskou fóliou. Formu vložíme do chladničky a pripravíme si tvarohovú hmotu.

Do hrnčeku nalejeme 3 lyžice želatíny a zalejeme ju 3 lyžicami stedenej vody. Do druhého hrnčeku nasypeme 1 lyžicu želatíny a zalejeme ju 2 lyžicami stedenej vody. V rajnici ohrejeme 3 lyžice vody a rozpustíme v nej prvú želatínu.

Tvaroh rozmixujeme, pridáme k nemu vanilku a jahodovú hmotu. Smotanu ušľaháme a jemne, ale dôkladne ju premiešame s tvarohovou hmotou.

Steny formy pokryjeme potravinárskou, alebo cukrárskou fóliou. Všetko nalejeme na korpus z Michaliek a dáme do chladničky. Do hrnca nalejeme 350 ml vody, pridáme ocot a višňovú šťavu a zohrievame, kým zmes nezačne vrieť. Hrniec dáme preč z plameňa a rozpustíme v ňom druhú želatínu. Necháme vychladnúť a nalejeme na tvarohovú tortu, ktorá už trošku ztuhla v chladničke.

Všetko necháme ešte minimálne 4 hodiny v chladničke, ideálne cez noc.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905