Recepty Canal+ Domo

Paradajkové šišky so zeleninou

Rajčatové šišky se zeleninou
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 5
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

Šišky

  • 200 g múky
  • 80 g sušených paradajok
  • cca 1 hrnček vriacej vody

Pesto

  • ½ zväzku petržlenovej vňate
  • niekoľko stebiel mäty
  • ½ zväzku bazalky
  • 1 strúžok cesnaku
  • 4 veľké orechy
  • 3-4 lyžice strúhaného tvrdého syra, napr. parmezán, pecorino alebo iný podobný
  • soľ
  • čierne korenie
  • kvalitní olivový olej
  • 1 lyžica slivkového octu

Zelenina

  • 150 g žltých fazulí
  • 2 hrnčeky varených lúpaných bôbov
  • 8 červených cherry paradajok
  • 6 žltých cherry paradajok
  • 1/4 baklažanu

Postup prípravy

Sušené paradajky rozmixujeme na pastu.

Do misy presejeme múku, pridáme paradajkovú pastu, zamiešame vidličkou a potom pomaly prilievame horúcu vodu. Zase zamiešame vidličkou. Hneď ako sa cesto začne lepiť, vypracujte ho ručne, kým nezískate mäkké, pružné a nelepivé cesto. V prípade potřeby pridajte múku.

Hladké cesto zabalte do potravinárskej fólie a nechajte 15 minút odpočinúť. Medzitým si pripravte pesto. Všetky ingrediencie dajte do mixéru, postupne pridávajte olivový olej a mixujte do zelenej omáčky.

Fazule uvarte al dente v slanej a mierne osladenej vode. Rozkrájajte ich na polovičky. Baklažan rozkrájajte na prúžky a paradajky na polovičky.

Z cesta formujte dlhé slíže cca 1 cm tlsté, ktoré ďalej krájajte na malé šišky a postupne varte v osolenej vriacej vode cca 2 minúty, kým nevyplávu na hladinu. Šišky vyberte deravou lyžicou a dajte na bok.

Na veľkej pánvici rozpálte olivový olej a vložte baklažan. Restujte ho asi 4 – 5 minút, kým neni jemne opečený a mäkký. Pridajte fazule, bôby a šišky. Ešte chvíľu restujte a dochuťte soľou a čiernym korením.

Nakoniec pridajte pesto, všetko premiešajte a podávajte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905