Recepty Canal+ Domo

Zemiakový šalát s fazuľovými luskami

Bramborový salát s fazolovými lusky
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 4
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1,5 kg mladých zemiakov, nejlepšie malých
  • 250 g mladých fazuľových luskov
  • 1 strúžok cesnaku
  • 1 plná lyžička francúzskej horčice
  • 1 lyžica sladkopikantnej chilli omáčky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžica octu
  • ½ zväzku kôpru
  • ½ zväzku pažitky
  • 2 lyžice lúpaných slnečnicových semienok
  • olivový olej
  • 1 lyžička cukru na prípravu luskov

Postup prípravy

Zemiaky umyte a uvarte v šupke v osolenej vode domäkka.

Lusky umyte , odkrojte konce a varte vo vode s cukrom a soľou. Fazule by mali byť chrumkavé, nemali by sa rozvariť. Keď sú hotové, sceďte ich a zalejte studenou vodou, alebo ich schlaďte v miske s ľadom.

Slnečnicové semienka opražte na suchej pánvici. Pažitku a kôpor nasekajte nadrobno. Zemiaky nakrájajte na väčšie kúsky ( malé zemiaky na štvrťky a lusky na polovičky alebo tretiny.

V miske zmiešajte horčicu, chilli omáčku a ocot. Potom za neustálého miešania pomaly pridávajte olivový olej, kým dresing nezhustne.

Zemiaky, lusky, pražené slunečnicové semienka a nasekaný kôpor s pažitkou dajte do misky, ochuťte soľou a čiernym korením a zalejte dresingom. Jemne premiešajte a dajte do chladničky minimálne na 30 minút, aby sa šalát dobre rozležal.

Šalát podávajte chladený ku grilovanému mäsu, ako prílohu k obedu alebo k ľahkej desiate.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905