Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pečená biela bravčová klobása so zeleninou v chrenovosmotanovej omáčke

Pečená bílá vepřová klobása se zeleninou v křenovosmetanové omáčce
Porad:Jakubiak sezóne - Velikonoce, epizóda 1
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1,5 kg bielej surovej klobásy    
  • 5 šalotiek    
  • 2 pórky                
  • 3 malé mrkve
  • 2 petržleny                                
  • 3 strúžky cesnaku            
  • 3 lyžice masla                    
  • kôra z 1 citrónu
  • stredne veľká paprička pepperoni
  • čerstvé bylinky: majoránka, ligurček

Chren

  • 1, 5 kg čerstvého chrenu
  • 4 hrnčeky vriacej vody
  • 2 hrnčeky cukru
  • biely vinný ocot (skoro celý hrnček – dá sa nahradiť citrónovou šťavou)

Omáčka

  • 100 ml bieleho vína                
  • 600 ml zakysanej smotany 36%
  • niekoľko lyžíc chrenu

Postup prípravy

Vložte chren do mixéru s ostrými nožami a začnite mixovať. Postupne pridávajte ďaľšie suroviny: ocot – aby chren nestmavol, potom vriacu vodu a dochuťte cukrom. Hotový chren dajte do chladničky.

Šalotku, pór, mrkvu, petržlen, papričku a cesnak nakrájajte, ako to máte radi. Opečte najprv nasucho, kým zelenina jemne nezozlatne, potom pridajte maslo. Pridajte čerstvú majoránku a ligurček a nechajte jemne podusiť na miernom plameni.

Do pekáča dajte klobásy a zeleninu.

Pripravte si omáčku. Časť chrenu odoberte a zmiešajte so smotanou a bielym vínom. Klobásy a zeleninu zalejte omáčkou, ktorú dobre rozmiešajte medzi suroviny.

Pečte cca 15 – 20 minút na 200 stupňov.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905