Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Ryžový puding s exotickým ovocím

Rýžový pudink s exotickým ovocem
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 2
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 hrnček ryže arborio
  • 500 ml kokosového mlieka
  • cca 1 - 1,5 hrnčeku vody
  • 2-3 lyžice cukru
  • špetka soli
  • 1 lyžica masla
  • 1 vanilkový lusk
  • kôra nastrúhaná z ½ limetky a ½ citrónu

Šalát

  • ½ zväzku mäty
  • 2 mangá
  • hrsť kešu orechov
  • šťava z ½ limetky
  • 2 lyžice medu
  • ½ granátového jablka

Na servírovánie

  • Machovka a malajská hviezda

Postup prípravy

Do hrnca nalejte kokosové mlieko, polovičku vody, soľ, rozkrojený vanilkový lusk, cukor a ryžu. Všetko zamiešajte a varte na miernom ohni. Ak ryža nasiakne všetkú tekutinu skôr ako je uvarená, pridajte vodu, alebo kokosové mlieko. Do ryže pridajte tiež kôru z limetky a citrónu.

Kešu nasekajte nadrobno a pražte na suchej pánvici.

Med zmiešajte so šťavou z limetky a s 2 lyžicami vody.

Mango nakrájajte na tenké prúžky a mätu nasekajte.

Zmiešajte granátové zrniečka, mango, med s limetkovou šťavou a praženými kešu. Horúci ryžový puding naservírujte do pohárov, pridajte ovocnú zmes s orechami a ozdobte machovkou a plátkami malajsej hviezdy.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905