Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Hovädzie líčka na pšeničnom pive a pomerančovej kôre

Hovězí líčka na pšeničném pivu a pomerančové kůře
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 1
Druh mäsa:Hovädzie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 hovädzie líčka (cca 1 kg)
  • 1 fľaša  pšeničného piva
  • 2 klinčeky
  • muškátový oriešok
  • pomarančová kôra z ½ pomaranča
  • ½ pomaranča s kôrou
  • 4 strúžky cesnaku
  • 1-2 lyžice medu
  • 4 vetvičky rozmarýnu
  • soľ
  • čierne korenie
  • múka na obalenie mäsa
  • olej
  • 2 guličky nového korenia
  • 1 mrkva
  • 1 velký batát

Príloha

  • velké topinky z ciabatty

Postup prípravy

Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré preložíme do misy. Zmiešame pivo, med, pomarančovú kôru, cesnak, klinčeky, nové korenie a veľkú špetku čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku. Mäso naložíme do marinády a dáme na noc do chladničky.

Druhý deň mäso vyberieme z marinády, dôkladne osušíme, obalíme v múke a krátko orestujeme na rozpálenom oleji. Mäso preložíme do žiarovzdornej nádoby s pokrievkou.

Na tej istej pánvici osmažíme mrkvu a batáty nakrájané na veľké kúsky, kým mierne nezhnednú. Potom prilejeme marinádu. Asi po 15 minutách ju pridáme aj so zeleninou k mäsu a všetko vložíme do rúry predhriatej na 160°C. Ak je šťavy málo, pridáme vývar, alebo vodu. Mäso by malo byť skoro úplne ponorené.

Pečieme asi 3 hodiny. Mäkké mäso vylovíme, omáčku prelejeme do hrnca a na vysokom ohni ju necháme zhustnúť.

Podávame s pohankou, zemiakovým pyré, ryžou, knedlíkom, na toaste, alebo so zemiakovou plackou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905