Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pórková polievka s vínom a udeným lososom

Pórková polévka s vínem a uzeným lososem
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 12
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 3 póry, biela a mierne zelená časť
  • 3 lyžice masla
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • muškátový oriešok
  • cca 150 ml bieleho ľahkého vína
  • soľ
  • čierne korenie
  • 750 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 2 plné lyžice mascarpone
  • špetka cukru
  • 2 vetvičky rozmarýnu

Príloha

  • Čierne sezamové semienka na posypanie
  • 3 plátky udeného lososa
  • špetka sladkej mletej papriky
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup prípravy

Pór dôkladne umyte, odrežte tmavo zelenú časť a nakrájajte ho na silnejšie plátky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kocky.

V hrnci rozpálte maslo a hneď na neho dajte pór. Ochuťte ho soľou a špetkou cukru a restujte, kým pór nebude mierne mäkký a priehľadný. Malo by to trvať asi 3 – 4 minúty.

Prilejte víno, zväčšite plameň a časť vína odparte. Potom pridajte zemiaky, rozmarýn a všetko zalejte vývarom. Varte kým niesu zemiaky uvarené. Vylovte vetvičky rozmarínu, dochuťte soľou a čiernym korením, pridajte mascarpone a všetko rozmixujte. Lososa nakrájajte na prúžky a asi 2 minúty ho krátko smažte na olivovom oleji.

Polievku nalejte do misiek a ozdobte lososom, mletou paprikou a sezamovými semienkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905