Recepty Canal+ Domo

Perlička so zemiakovými plátkami, pórkom a redkvičkami

Perlička s bramborovými plátky, pórkem s ředkvičkami
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 12
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 perličky o hmotnosti asi 1,2 kg
  • 3 plné lyžice husieho alebo kačacieho sádla, prípadne olivového oleja
  • 4 vetvičky rozmarýnu
  • 8 vetvičiek tymiánu
  • 1 pomaranč
  • 1 citrón
  • 10 silnejších plátkov slaniny
  • 8 dlhých plátkov slaninky
  • soľ
  • čierne korenie
  • cca 1 pohár bieleho vína
  • 2 plné lyžice egrešového džemu (prípadně brusnicového)
  • 2 lyžičky majoránky
  • 4 strúžky neošúpaného cesnaku + 4 na zemiaky
  • 8 ranných varených zemiakov
  • 1 lyžička udenej soli
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • olivový olej

Dusené pórky

  • 3 pórky
  • 1 zväzky redkvičiek
  • 2 plné lyžice masla
  • 4 listy šalvije
  • Biely povrázok, nožnice na hydinu a špáratka

Postup prípravy

Perličky dôkladne umyte a usušte. Odrežte trtáč. Z každej strany i znútra potrite soľou, čiernym korením a majoránkou. Poriadne potrite sádlom, prípadne olivovým olejom.

Pomaranč a citrón nakrájejte na štvrtiny. Do každej perličky dajte lyžicu džemu, 2 strúžky cesnaku v šupke, 2 vetvičky rozmarýnu a 4 vetvičky tymiánu. Pridajte štvrťky ovocia a zašite niťou. Perličky pevne zabalte do plátkov slaniny a slaninky, ktoré by sa mali jemne prekrývať a zaviažte niťou, aby plátky behom pečenia nespadli.

Rúru predhrejte na 150°C. Perličky vložte do formy na pečenie, podlejte vínom, priklopte a vložte na 2 hodiny do rúry. Po 2 hodinách ich odklopte, zvýšte teplotu na 190 °C a pečte ďaľších 45 – 50 minút.

Zemiaky nakrájajte na silnejšie plátky, ochuťte udenou soľou, čiernym korením, pridajte nelošúpaný cesnak, papriku a poriadne zalejte olivovým olejom. Zamiešajte a vhoďte na rozohriatu pánvicu. Opekajte, kým nemajú zlatú farbu a niesu chrumkavé. Nemiešajte ich, len ich prehadzujte na pánvici.

Medzitým na druhej pánvici rozpálte maslo. Pórky poriadne umyte a nakrájejte ich na polovičky, tak isto aj ředkvičky. Na rozpálené maslo dajte ředkvičky, pridávajte lístky šalvije, soľ a čierne korenie. Po chvilke pridávajte pór a smažte do mäkka.

Upečenú perličku vyberte z rúry a zakrytú ju ešte 10 minút nechajte odpočinúť. Podávajte ju prekrojenú na polovičku na pórkoch s ředkvičkami a plátkami zemiakov.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905