Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Ratatouille

Ratatouille
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 11
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 konzerva paradajok (krájaných a olúpaných)
  • 2 strúžky cesnaku
  • niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • veľká špetka mletej udenej papriky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička nakladaného zeleného korenia
  • 1 zelená cukýna
  • 1 žltá cukýna
  • 1 malý baklažan
  • 3 stredne veľké zemiaky

Bešamelová omáčka

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica múky
  • 250 ml mlieka
  • špetka čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku
  • soľ
  • kôpor

Postup prípravy

Paradajky prelejte do vysokej nádoby, pridajte olúpaný a prelisovaný cesnak, korenie, med a všetko rozmixujte tyčovým mixérom. Nakoniec pridajte nasekané marinované čierne korenie a listy tymiánu – už nemixujte, len zamiešajte.

Omáčku nalejte na dno keramickej nádoby, v ktorej budete piecť ratatouille. Zemiaky, cukýnu a baklažan nakrájajte na veľmi tenké plátky. Priveďte k varu asi 2 hrnčeky osolenej vody a vložte do nej asi na 3 – 4 minúty zemiakové plátky. Keď sú mierne uvarené, vylovte ich a osušte na papierovej útierke.

V rendlíku rozpustite lyžicu masla, osmažte na ňom lyžicu múky. Hneď ako prestanete cítiť múku, pomaly za stálého miešania prilievajte studené mlieko.

Ochuťte soľou a muškátovým orieškom. Bešamel nalejte na paradajkovú omáčku. Na to striedavo pokladajte plátky zeleniny tak, aby sa prekrývali, ochuťte soĺou a čiernym korením, jemne pokropte olivovým olejom a zabalte do alobalu.

Rúru predhrejte na 180°C. Pečte prikryté asi 30 minút. Potom dajte preč alobal a pečte ďaľších 25 minút, kým nebude zelenina opečená.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905