Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Mariina čokoládová pena

Mariina čokoládová pěna
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 11
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 300 g kvalitnej horkej čokolády
  • 300 g masla
  • 150 g jemného cukru
  • 150 g mletých mandlí
  • 6 vajec
  • špetka soli

Príloha

  • šľahačka

Postup prípravy

Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s maslom ju rozpustíme vo vodnej kúpeli. Bielky ušľaháme so špetkou soli.

Do rozpustenej a vychladnutej čokolády nesypte cukor a pridajte žĺtky. Všetko dôkladne premixujte. Nakoniec pridajte mleté mandle a poriadne premiešajte.

Po miernom vychladnutí pridajte ušľahaný sneh a jemne zamiešajte. Bielok je najlepšie pridávať postupne. Rúru prehrejte na 180°C. Čokoládovú hmotu nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte asi 25 minút.

Podávajte dobre vychladnuté, napríklad s porciu šľahačky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905