Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Žemľa plnená domácou klobáskou

Houska plněná domácí klobáskou
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 7
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 550 g pšeničnej múky
  • 15 g čerstvého droždia (nebo 7 g instantného)
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 150 g rozpusteného masla
  • 250 ml teplého mlieka
  • 1 veľké vajce (alebo 2 malé)
  • žĺtok na pomazanie
  • biele sezamové semienka na posypanie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu

Náplň

  • 1 mozzarella
  • asi 1/2 hrnčeka strúhaného sýra
  • 8 bielych tepelne nezpracovaných klobás
  • 1 strúžok cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Pripravte kvások. Droždie utrite s cukrom dotekuta, pridajte 2 – 3 lyžice múky a teplé mlieko. Utrite a odložte asi 15 – 30 minút, kým nezväčší objem.

Do kuchyňského robotu nasypte múku, soľ a tymián. Prilejte kvások, rozšĺahané vajíčka a zbytok mlieka. Miešajte a postupne pridávajte rozpustené maslo. Cesto vypracujte . ( 8 minút ). Zakryte potravinářskou fóliou a dajte na bok, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

Behom kynutia si pripravte ingrediencie na náplń. Obsah klobásy vytlačte z črievka, mozzarellu rozmačkajte v ruke a spolu s nastrúhaným syrom zmiešajte s mäsom z klobás. Ochuťte s lisovaným strúžkom cesnaku a prípadne dochuťte soĺou a čiernym korením.

Kysnuté cesto ešte niekoľko minút vypracujte na pomúčenej doske, rozdeľte na cca 16 porcií, každú z nich roztrhnite na placky, vložte kúsok náplne, zarolujte a nechajte ešte kynúť.

Rúru predhrejte na 180 °C. Žemle potrite rozšľahaným žĺtkom, posypte sezamovými semienkami a jemne ich narežte. Pečte asi 20 – 25 minút.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905