Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Cukýny s lososovým carpacciom

Cukety s lososovým carpacciem
Porad:Naozaj vieš variť? 3, epizóda 6
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 4 stredné cukýny
  • Zväzok cibule
  • 1 cibuľa
  • čerstvý tymián
  • pšeno
  • jablčný džus
  • hrsť čerstvých dubákov  a lišiek
  • strúhaný zrelý syr
  • hrsť lieskových orechov
  • mladé listy šťavelu
  • cherry paradajky na vetvičkách
  • plátky surového lososa
  • olej
  • zelená časť jarnej cibulky
  • čerstvá bazalka

Postup prípravy

Cukýny umyte, rozkrojte na polovičky, stredy vydlabte a osoľte. Vydlabanú dužinu nakrájajte na malé kocky.

Dajte na pánvicu nakrájanú cibuľu, pridajte cukýnovú dužinu a orestujte. Pridajte nadrobno nakrájané huby a tymián.

Pšeno rýchlo osmažte na rozohriatom oleji, potom po lyžiciach podlievajte jablčným džusom. Zmiešajte s hubami, pridajte syr, nasekané lieskové ořechy a šťavel.

Naplňte cukýny plnkou a vložte ich spolu s cherry paradajkami do pekáčku. Pečte pri teplote 190 stupňov kým nezmäknú.

Lososa nakrájajte na plátky a dajte do chladničky vychladnúť.

Zohrejte repkový olej, pridajte do neho špetku rasce a nechajte vychladnúť. Lososa polejte rascovým olejom, posypte nasekanou bazalkou a jarnou cibuľkou.

Podávajte so zapečenými cukýnami a paradajkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905