Recepty Canal+ Domo

Šošovicové guličky

Čočkové kuličky
Porad:Zelená revolúcia Marty Dymek 2, epizóda 8
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1/2 pohára zelenej šošovice
  • 1/2 pohára pšena
  • 1 cibuľka
  • 1/2 petržlenu
  • ¼ sladkej papriky
  • 1/4 pálivej papriky
  • olej
  • 1-2 lyžice strúhanky
  • soľ
  • čierne korenie

Paradajková omáčka

  • 1/2 cibule
  • malý kúsok pálivej papriky
  • 1 plechovka paradajok
  • špetka škorice
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá bazalka

Postup prípravy

Šošovicu a pšeno dajte zvlášť do dvoch malých kastrólkov, trošku osolte a uvarte.

Na pánvici rozohrejte olej a orestujte najemno nakrájanú cibuľu. Pridajte sladkú a pálivú papriku, paradajky, soľ a čierne korenie. Zamiešajte, varte bez pokrievky na miernom ohni 10 - 15 minút.

Uvarenú šošovicu a pšeno dajte do misy a zmiešajte s orestovanou cibuľkou, nastrúhaným petržlenom, strúhankou, soľou a čiernym korením.

Z pripravenej hmoty tvarujte guličky a osmažte ich na veľkej pánvici s troškou oleja. Horúce šošovicové guličky podávajte s paradajkovou omáčkou a ozdobte ich lístkami bazalky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905