Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Írský koláč Banoffee

Irský koláč Banoffee
Porad:Zelená revolúcia Marty Dymek 2, epizóda 4
Chod:Dezert
Kuchyňa:Anglická

Ingrediencie

  • 1 hrnček  lieskových orieškov
  • 1/3 hrnčeka ďatlí, namočených na 15 minút vo vode
  • špetka soli

Datľový krém

  • 1 hrnček datlí, namočených na 15 minút v silnej káve
  • 2 lyžice orechového masla
  • špetka soli
  • na servírovánie: 2 plechovky kokosového mlieka chladeného 48 hodin v chladničke
  • 0,5-1 hrnčeka práškového cukru, 2 zrelé banány, niekoľko lyžíc šťavy z citrónu,
  • kakao na posypanie

Postup prípravy

Príprava cesta
Datle sceďte a dajte na bok. Oriešky krátko pomixujte so soľou a potom pridajte namočené datle. Mixujte tak dlho, kým sa ingrediencie nezačnú k sebe lepiť a aj na steny mixéru. Cesto vtlačte do formy a dajte do chladničky.

Príprava datlového krému: datle namočené v káve dajte do mixéru s arašídovým maslom a soľou a mixujte, kým nezískate hladkú hmotu. V prípade potřeby pridajte 2 – 3 lyžice vody.

Krém rozprestrite na cesto a pridajte na kolieska nakrájené banány pokvapkané šťavou z citrónu.

Opatrne preložíme hustú časť kokosového mlieka do misy, pridáme práškový cukor a mixujeme, kým nezískáme nadýchaný tuhý krém. Takto pripravený krém dáme na banány, posypeme kakaom a servírujeme.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905