Recepty Canal+ Domo

Červená repa po burgundsku

Červená řepa po burgundsku
Porad:Zelená revolúcia Marty Dymek 2, epizóda 4
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 3 šalotky
  • 250 g malých šampiónov
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 2 vetvičky rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • olivový olej
  • 1 mrkva
  • 1/2 petržlenu
  • 3 malé pečené červené repy
  • 1/2 hrnčeka zelenej šošovice
  • 50 g lieskových orieškov
  • 1 strúžok cesnaku
  • 1/2 hrnčeka červeného suchého vína
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 2 ½ lyžice paradajkovéhp pretlaku
  • soľ a čierne mleté korenie


Na servírovanie

  • bagety

Postup prípravy

Šalotky ošúpte, ale nenakrájajte. Každú šalotku napichnite na vidličku a opálte nad plynom, alebo flambovanou pištoľou, ale len trošku, aby sa nespálili. Opálené šalotky nechajte vychladnúť a nakrájejte ich na tlsté plátky. Žampióny nakrájajte na štvrťky, malé na polovičky. Vo veľkom hrnci rozohrejte niekoľko lyžíc olivového oleja, pridajte nakrájané šampióny, chvíľu duste a pridajte nakrájané šalotky a bylinky.

Mrkvu a petržlen nakrájajte na rovnaké kocky. Červenú repu ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Lieskové oriešky prekrojte na polovičky, cesnak nasekajte. Takto pripravenú zeleninu pridajte spolu s šošovicou do hrnca, poriadne zamiešajte a smažte 3 – 5 minút. Potom prilejte víno a varte 10 minút bez pokrievky, abyste odparili alkohol. Potom pridajte vývar a paradajkový pretlak, hneď osolte a varte na strednom ohni ďaľších 30 – 45 minút. Ochutnajte a podľa potreby osolte a okoreňte.

Ak bude potreba, pridajte ešte polovičku hrnčeka vývaru a varte ďaľšiu štvrť hodinu. Podávajte s bagetou, alebo s chlebom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905