Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Kôprová paštika

Koprová paštika
Porad:Zelená revolúcia Marty Dymek 2, epizóda 1
Chod:Nátierka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 4 stonky pažitky
  • 4 guličky nového korenia
  • 4 guličky čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúžky ošúpaného cesnaku
  • olej
  • 2 hrnčeky bielych fazulí, uvarených alebo z konzervy
  • 1 hrnček pšenovej kaše
  • 1/2 hrnčeka pražených dyňových semienok umletých v mixéry alebo v kávovom mlynčeku
  • 1/3 hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 zväzok nasekaného kôpru
  • soľ
  • čierne korenie
  • na vysypanie formy: strúhanka alebo mleté orechy, olej

Postup prípravy

Na pánvici rozohrejeme niekoľko lyžíc oleja. Cibuľu nakrájame a dáme na horúci olej sopolu so všetkým korením, celými strúžkami cesnaku a pažitkou. Smažíme na miernom ohni 5 minút. Vyberieme nové korenie, bobkový list, čierne korenie a dáme na bok. Rúru rozohrejeme na 200° C. V mise zmiešame všetky ingrediencie so smaženou cibuľkou, cesnakom, pažitkou a pomocou ručného mixéru mixujeme na hladkú hmotu. Osolíme a okoreníme.

Formu vymažeme olejom, vysypeme strúhankou, nalejeme do nej zmes, necháme vychladnúť a pečieme 40 – 45 minút. Krájame, až keď je paštika úplne vychladnutá. Servírujeme s chrenom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905