Recepty Canal+ Domo

Veľkonočné bábovky se slivkami a tvarohom

Velikonoční mini bábovky se švestkami a tvarohem
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 8
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 250 g múky
  • 2 žĺtky
  • 14 g čerstvého droždia
  • 50 g masla
  • 50 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • kôra z ½ citrónu
  • 125 ml mlieka

Náplň

  • 14 kalifornských sliviek
  • 2 lyžičky kandovanej pomarančovej kôry
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 200 g mäkkého tvarohu

Mrvenička

  • 30 g mletých mandlí
  • 30 g múky
  • 50 g cukru
  • 50 g masla

Na vrch

  • 1 vajíčko
  • lyžica vody
  • práškový cukor

Postup prípravy

Pripravte kvások na mini bábovky. Droždie rozdrobte s lyžicou cukru, pridajte 2 lyžice múky a priliejte niekoľko lyžíc teplého mlieka. Vypracujte, kým neni hmota hladká a bez hrudiek. Kvások nechajte asi 15 minút odpočívať, kým nevykynie.

Slivky nakrájajte najemno, zalejte ich horúcou vodou a dajte na bok. Do nádoby kuchyňského robota prelejte zbytok múky, pridajte cukor, vanilkopvý cukor, citrónovú kôru, zbytok mlieka a žĺtky. Pridajte kvások a 6-7 minút vypracovávajte cesto.

Nakoniec pridajte vychladnuté, rozpustené maslo a kým sa všetko nespojí poriadne vypracujte. Cesto v mise prikryjeme útierkou a necháme 1-1,5 hodiny odpočívať, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Medzitím si pripravte mrveničku. Vložte všetky ingrediencie do misky a mačkejte prstami, kým nevznikne mrvenička, ktorú nechajte v chladničke až do upečenia. Zmiešajte tvaroh s kalifornskými slivkami, pomarančovou kôrou a cukrom.

Kysnuté cesto položte na jemne pomúčenú dosku. Niekoľkokrát ho premieste Cesto vkladajte do foriem na muffiny vymastených maslom a vysypaných múkou.

Vrchnú časť bábovky potrite vajíčkom rozšľahaným s vodou a bohate posypte mrveničkou. Vložte do rúry predhriatej na 190 °C asi na 25 minút.

Podávajte posypané cukrom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905