Recepty Canal+ Domo

Kari so sleďom a ananasom

Kari se sleděm a ananasem
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 3
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 250 g filetov zo sleďov
  • 1 cibuľa
  • 1 plná lyžica smotany
  • 1 plná lyžica majonézy
  • 2 plátky ananásu
  • soľ
  • čierne korenie
  • lyžička citrónovej šťavy
  • špetka: koriandru, chilli, škorice, muškátového oriešku, mletej rasce a kardamomu
  • ½ lyžičky čerstvého, strúhaného zázvoru
  • pečivo

Postup prípravy

Sleďov namočte cez noc, potom ich dôkladne sceďte na sitku. Nakrájajte na kocky ananás a cibuľu na malé kostičky. Sleďov nakrájajte na prúžky alebo kocky.

Do mažiara dajte koriander, chilli, nastrúhaný muškátový oriešok, rascu a kardamom. Dôkladne trite, kým nevznikne aromatický prášok.

Zmiešajte smotanu s majonézou, pridajte strúhaný zázvor, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a zmes korenia rozdrteného v mažiari.

Takto vzniknutú omáčku zmiešajte so sleďom, cibuľou a ananásom a dajte minimálne na 1 hodinu do chladničky.

Podávajte s pečivom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905