Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Čokoládovo-marcipánové lanýže

Čokoládovo-marcipánové lanýže
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 2
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 200 g horkej čokolády
  • 1 lyžica tmavého rumu alebo iného alkoholu (whisky, čokoládový likér, amaretto)
  • 200 g tvarohu
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 150 ml smotany na sľahanie
  • 2 lyžice medu
  • kakao na obalenie
  • 100 g mandlí
  • 100 g práškového cukru

Postup prípravy

Vložte mandle do vriacej vody a krátko povarte. Potom ich zbavte šupiek a dajte ich do kuchyňského robotu. Pridajte cukor a mixujte. V prípade potreby pridávajte po kvapkách teplú vodu, mala by vzniknúť hustá a kompaktná hmota.

Cesto vypracujeme a vytvoríme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme do chladničky.

K tvarohu pridáme rum a med a umixujeme. Smotanu nalejte do hrnca, zohrejte ju, stiahnite z palmeňa a prisypte čokoládu nastrúhanú na strúhadle. Na minútu odložte a dôkladne šľahajte metlou, kým nevznikne lesklá, hladká, čokoládová hmota.

Tvaroh dajte do misy, šľahajte a pomaly prilievajte teplú čokoládu so smotanou a vanilkovú pastu. Hmotu prikryte potravinovou fóliou a dajte minimálne na 4 hodiny do chladničky.

Potom vytvorte z mandlovej hmoty guličku veľkosti hrášku, obalte ju v čokoládovej hmote a potom v kakau. Všetko urobte čo najrýchlejšie, aby sa hmota veľmi nezohriala od dlaní a nebola príliš mäkká.

Hotové lanýže skladujte v uzavretej nádobe v chladničke.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905