Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Maková torta z bielkov

Makový dort z bílků
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 1
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 5 bielkov
  • 5 lyžíc múky
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 ½ lyžice maku
  • 100 g mlliečnej čokolády

Postup prípravy

Bielky vyšľahajte dotuha. Ak chcete, môžete ich rozšľahať s 1 – 2 žĺtkami. Potom po lyžičkách pridávajte cukor. Múku a kypriaci prášok presejte cez sito a za stáleho šľahania po lyžiciach pridávajte do cesta. Nakoniec pridajte mak a premiešajte.

Predhrejte rúru na 160°C. Malý obdĺžnikový plech vyložte papierom na pečenie a vylejte na neho cesto. Cesto zarovnajte a vložte asi na 20 minút do rúry. Na ešte teplú tortu položte kúsky čokolády. Keď sa začne rozpúšťať, rozotrite ju po celom povrchu.

Nechajte vychladnúť a nakrájajte na kúsky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905