Recepty Canal+ Domo

Kurací hrniec s nokami z odpalovaného cesta

Kuřecí hrnec s noky z odpalovaného těsta
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 1
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

Noky

  • 100 g masla
  • ½ hrnčeku vody
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 vajíčka
  • soľ

Kurací hrniec

  • cca 500 ml kuracieho vývaru
  • 2 kuracie stehná uvarené vo vývare
  • 1 ½ mrkve uvarenej vo vývare
  • 1 petržlen uvarený ve vývare
  • 1/3 celeru uvareného ve vývare
  • 1 lyžica múky
  • 1 lyžica masla  
  • ½ hrnčeku smotany 18 %
  • 1 žĺtok
  • šťava z ½ citrónu
  • lyžička cukru
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup prípravy

Z odpalovaného cesta pripravte noky. Maslo a vodu dajte do hrnca a varte, kým sa maslo nerozpustí. Ochuťte soľou a pridajte všetku múku naraz.

Za stálého varenia miešajte múku s vodou a maslom, kým nevznikne husté a hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Cesto odložte na 10 minút na bok, aby trošku vychladlo.

Potom pridajte obidve vajíčka a dôkladne rozmixujte. Vyberte mäso z vývaru vykostite a nakrájajte, alebo roztrhajte na menšie kúsky. Zeleninu nakrájajte na kocky.

V širokom hrnci rozohrejte lyžicu masla, zasypte lyžicou múky, miešajte a osmažte cca 2 – 3 minúty. Potom postupne prilievajte žufánkou studený vývar a celú dobu dôkladne miešajte, aby v omáčke neboli hrudky.

Pridajte do omáčky mäaso a zeleninu a dochuťte ju cukrom, citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením. Všetko varte na miernom plameni.

V druhom hrnci priveďte k varu vodu na noky, jemne ju osoľte a lyžicou namočenou v oleji tvarujte noky. Varte ich asi 2-3 minúty. Keď sú noky hotové, vyplávajú na hladinu.

Žĺtky dôkladne premiešajte so smotanou, pridajte k mäsu so zeleninou, krátko prehrejte a pridajte petržlenovú vňať. Hrniec podávajte s teplými nokmi.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905