Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Zeleninový tian

Zeleninový tian
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 5
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 3 paradajky
  • baklažan
  • 1-2 cukýny strednej veľkosti
  • 1-2 cibule
  • 2 strúžky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • Pesto
  • strúžok cesnaku (olúpaný)
  • pohár čerstvých lístkov bazalky + niekoľko lístkov na ozdobenie
  • olivový olej
  • polovička citrónu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Paradajky, baklažan a cukýnu nakrájajte na tenké kolieska. Cibuľu ošúpte a tiež nakrájajte na kolieska a cesnak na kúsky.

Na pánvici smažte niekoľko minút cibuľu, potom cukýnu a nakoniec baklažan. Každú zeleninu osoľte, ale až po osmažení. Formu vymažte olejom a pridajte nakrájaný cesnak.

Zeleninu dávajte do formy po vrstvách, striedavo. Osoľte a polejte dvomi lyžicami olivového oleja. Pečte 40 – 45 minút v rúre rozohriatej na 180°C.

Pripravte si pesto
V mažiari utrite cesnak so soľou, pridajte lístky bazalky a ďalej trite. Osoľte, okoreňte a ochuťte citrónovou šťavou. Zeleninový tian servírujte s pestom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905