Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Linguine bavette s cherry paradajkami a práškom ze spálenej šalotky

Linguine bavette s cherry rajčaty a práškem ze spálené šalotky
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 5
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 80 g cestovín bavette, prípadne tagliatelle
  • 200 g cherry paradajok
  • 2 šalotky
  • olivový olej extra virgin
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • lístky bazalky
  • 40 g parmigiano reggiano
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Šalotku dajte do rúry rozohriatej na 200 ºC a pečte, kým neni úplne čierna a spálená. Druhú šalotku nakrájajte a zpeňte na rozohriatom olivovom oleji. Čas od času podlejte vodou, aby ste znížili teplotu a vytvorili emulziu.

Paradajky nakrájajte na štvrťky ( niekoľko z nich nechajte na ozdobenie). Osmažte spolu s šalotkami, osoľte, aby pustili šťavu. Keď paradajky zmäknú, ochuťte ich čiernym korením.

Cestoviny uvarte al dente v osolenej vriacej vode, sceďte a trušku vody dajte na bok. Cestoviny dajte na pánvicu k šalotke a paradajkám. Ak bude omáčka veľmi hustá, prídajte trošku vody z cestovín. Posypte nastrúhaným parmezánom, nastrúhanou citrónovou kôrou a pridajte lístky bazalky.

Spálenú šalotku rozmixujte na prášok. Cestoviny naservírujte na tanier, ozdobte polovičkami paradajok, parmezánom, bazalkou a pudrom zo šalotky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905