Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pečené kura po francúzsku

Pečené kuře po francouzsku
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 4
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 1 farmárske kura
  • 1-1,5 kg zemiakov
  • 1 palička cesnaku
  • dve vetvičky rozmarýnu
  • 50 g masla
  • lyžica prepusteného masla
  • soľ
  • čierne korenie

Prílohy

  • dubový šalát
  • rímsky šalát
  • 1 šalotka
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica bieleho octu
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička medu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Zemiaky umyte, osušte a nakrájajte na štvrťky. Maslo nakrájajte na tenké plátky.

Kura osolte znútra aj zvonku. Medzi kožu a mäso vložte niekoľko tenkých plátkov masla. Kožu kuraťa namažte lyžicou prepusteného masla, vďaka čomu behom pečenia pekne zčervená.

Do veľkej nádoby nalejte pohár vody a kura položte na ľavý bok. Pečte 15 minút v rúre rozohriatej na 180°C.

Po 15 minutách prelejte kura vypečenou šťavou a obráťte na právý bok. Pečte ďaľších 15 minút pri tej istej teplote.

Potom kura zase prelejte a položte na chrbát. Okolo kuraťa položte zemiaky, celé strúžky cesnaku ( v šupke ) a osoľte.

Pečte ďaľších 40-45 min. Každých 15 minút podlejte kura vypečenou šťavou. Upečené kura zkontrolujte tak, že do nej pichnete. Ak je šťava ružová, nechajte ho ešte ďaľších 10 minút v rúre. Kura vyberte, pridajte rozmarýn a zmiešajte ho so zemiakmi. Dochuťte všetko čiernym korením a nechajte niekoľko minút odpočinúť. Vypečenú šťavu sceďte, odstráňte tuk a nechajte iba šťavu.

V miske zmiešajte horčicu, ocot, med, olivový olej, a nasekanú šalotku. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a chvíľočku miešajte. Dresingom zalejte listy šalátov a jemne zamiešajte. Pečené kura servírujte so šalátom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905