Recepty Canal+ Domo

Polievka z jarnej cibuľky, fenyklu a hrušky

Polévka z jarní cibulky, fenyklu a hrušky
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 3
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 zrelá hruška
  • 2 jarné cibuľky
  • ⅓ fenyklu
  • 2 x 20 g masla
  • voda
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Zelené časti jarnej cibuľky nakrájajte na malé kúsky. Bielu časť nakrájajte pozdĺžne. Fenykel nakrájajte na malé kúsky. Hrušku ošúpte a nakrájajte na kostičky.

V hrnci zahrejte 20g masla a orestujte na ňom jarnú cibuľku a fenykel po dobu asi 2 – 3 minút. Zvlášť na pánvici orestujte, zase na 20g masla kúsky hrušky, tiež po dobu 2 – 3 minút.

Orestované hrušky pridajte do hrnca a zamiešajte. Prilejte vodu, aby bolo všetko ponorené. Varte 2- 3 minúty, aby hruška zmäkla. Rozmixujte.

Polievku môžete prepasírovať cez sito, aby bola hladšia. Chutí aj studená, aj teplá.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905