Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pomaly dusené jahňacie s fazuľami flažolet

Pomalu dušené jehněčí s fazolemi flažolet
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 7
Druh mäsa:Jahňacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 1,5 - 2 kg jahňacej kýty alebo plecka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 mrkve očistené a nakrájané na kostičky
  • 1 palička cesnaku v šupke, jemne zmačknutá
  • 4 šalotky ošúpané a prekrojené na polovičky
  • 200 g udeného bôčku, nakrájaného na kostičky
  • 2 paradajky bez šupky, nakrájaná na štvrťky
  • 500 ml bieleho suchého francouzského vína
  • 2 vetvičky sušeného tymiánu s 1 bobkovým listom
  • 2 konzervy fazulí flažolet alebo 400 g uvarených veľkých bielych fazulí
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Na veľkej pánvici alebo vo veľkom a širokom liatinovom hrnci opečte na olivovom oleji mäso zo všetkých strán do zlatava. Až potom osolte a okoreňte. Nechajte odpočinúť.

Na tej istej pánvici restujte 3 minúty: bôčik, mrkve, šalotky, cesnak, paradajky, až kým neucítite príjemnú vôňu. Prilejte víno a varte, kým sa neodparí alkohol. Znížte oheň a vráťte do hrnca mäso, pridajte bylinky a pečte 7 hodín pri teplote 100°C. Čas od času zkontrolujte a prelejte vypečenou šťavou. Po upečení by sa malo mäso ľahko oddelovať od kosti a zelenina by mala byť mäkká. Šťavu sceďte a zredukujte v hrnci.

Servírujte s ohriatymi fazuľami preliate zredukovanou šťavou z mäsa.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905