Recepty Canal+ Domo

Krokety z fazuľovej múky s broskyňovo-pistáciovou salsou

Krokety z fazolové mouky s broskvovo-pistáciovou salsou
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 7
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Omáčka
Kuchyňa:Francúzska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 50 g múky z fazulí (alebo z cíceru)
  • 200 ml vody
  • 5 g olivového oleja extra virgin
  • 50 g i mortadelly vcelku
  • 2 vajíčka
  • strúhanka
  • 25 g solených pistácií
  • 2-3 broskyne
  • 2 l oleja na smaženie
  • 1 zemiak
  • čerstvý tymián
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Múku presejte, zmiešajte s vodou, olivovým olejom a troškou soli. Zmes osmažte na pánvici asi 15 -20 minút a nechajte vychladnúť. Mortadellu nakrájajte na kostičky a zmiešajte s vychladnutou zmesou. Vytvarujte krokety a vložte ich na 15 minút do mrazáku.

Vyberte a hneď obalte v rozšľahanom vajíčku a v strúhanke. Vráťte na ďaľších 10 minút do mrazáku. Medzitým ošúpte zemiaky, nakrájajte na kocky a varte do mäkka v osolenej vriacej vode. Do vriacej vody ponorte na niekoľko sekúnd tiež broskyne, ktoré ihneď schlaďte v studenej vode. Polovičku broskyní rozmixujte so zemiakmi na hladkú kašu. Ostatné broskyne nakrájajte na malé kostičky, zmiešajte s pistáciami, olejom a čiernym korením.

Krokety smažte v oleji rozohriatiom na 180 ºC dozlatava. Servírujte so zemiakovo – broskyňovou kašou a broskyňovo – pistáciovou salsou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905