Recepty Canal+ Domo

Cannoli s kávovou granitou

Cannoli s kávovou granitou
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 6
Chod:Dezert
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

Cannoli

  • 250 g hladkej múky 00
  • 30 g cukru
  • 30 g sádla
  • 1 vajíčko(M) + 1 žĺtok
  • 50 g vína Marsala
  • 10 ml vinného bieleho octa
  • soľ
  • kôra z 1 pomeranča
  • 2 g škorice
  • arašídový olej

Krém

  • 800 g ricotty
  • 320 g práškového cukru

Na zdobenie

  • kandovaná pomarančová kôra
  • pistácie
  • čokoláda
  • práškový cukor
  • kandované višne

Granita

  • 250 ml espressa
  • 250 ml vody
  • 70 g cukru
  • 200 ml smotany 30% (bez UHT)
  • 30 g práškového cukru

 

Postup prípravy

Granita
Studené espresso rozmiešajte s cukrom, kým sa úplne nerozpustí. Zmiešajte s vodou, prelejte do nádoby a dajte do mrazáku. Smotanu ušľahajte s práškovým cukrom na tuhú zmes. Každých 40 minút zamiešajte granitu vidličkou. Servírujte v pohári na víno, ozdobenú sľahačkou.

Cannoli
Múku presejte so škoricou. Pridajte sádlo a rozotrite prstami. Pridajte pomarančovú kôru a cukor a dobre premiešajte. Pridajte vajíčko. Soľ rozpustite v octe a pridajte spolu s vínom do múky. Všetko poriadne zmiešajte. Zabalte do fólie a nechajte v chladničke minimálne dve hodiny.

Cesto vyváľajte na tĺšťku 1,5 mm a vykrajujte kolieská veľkosti kovových válčekov, na ktoré budete connoli baliť. Cesto obtočte okolo válčeka a konce zlepte ( môžete zlepovať žĺtkom) a smažte v oleji rozohriatom na 175ºC. Smažiť musíte vždy najprv spojom cesta dole, aby sa nerozlepilo. Usmažené cannoli nechajte vychladnúť a dajte dolu z válčeku.

Ricottu prepasírujte cez sito, pridajte práškový cukor a ušľahajte mixérom. Pomocou cukrárského sáčku naplňte upečené trubičky krémom z ricotty, ozdobte višňami, nasekanými pistáciami, pomarančovou kôrou a nasekanou čokoládou. Podávajte s granitou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905