Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Dedinský koláč paesana

Vesnický koláč paesana
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 3
Chod:Dezert
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 200 g starého chleba
  • 150 g keksíkov amaretti
  • 750 ml plnotučného mlieka
  • 100 g masla
  • 2 vajíčka
  • 125 g cukru
  • 150 g kakaa
  • 125 g hrozienok
  • 50 g múky
  • pralinka s karamelovou a mandlovou náplňou

Postup prípravy

Nalejte mlieko na kúsky chleba a rozdrtené keksíky amaretti a nechajte cez noc nasiaknuť, aby zmäkli. Druhý deň všetko premixujte, pridajte mäkké maslo a postupne po jednom ostatné ingrediencie: vajíčka, cukor, kakao, hrozienka.

Pridajte múku a premiešajte. Hmotu nalejte do tortovej formy vymazanej maslom a pečte v rúre predhriatej na 175°C asi hodinu. Vyberte tortu a nechajte ju vychladnúť.

Posypte práškovým cukrom a podávajte so šľahačkou a keksíkmi amaretti.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905