Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Cannelloni s tekvicou a škoricou

Cannelloni s dýní a skořicí
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 2
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 400 g cestovín cannelloni

Omáčka:
3 konzervy paradajok

  • 1 strúžok cesnaku
  • špetka šafránu
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie

Plnka:

  • ¾ pohára pšena
  • 2 poháre tekvicového pyré
  • 1/4 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky chilli
  • ⅛ lyžičky muškátového oriešku
  • soľ a čierne korenie

Príloha

  • karamelizované mandle

Postup prípravy

V hrnci rozpálte dve lyžice olivového oleja, pridajte nasekaný cesnak a restujte 1 minútu. Pridajte paradajky, šafrán, soľ, čierne korenie a nechajte 15 - 20 minút dusiť.

Medzitím připravte plnku. Zmiešajte dýňové pyré s uvareným pšenom, škoricou, chilli, muškátovým orieškom a rozmixujte do hladka.

Predhrejte rúru na 180°C. Na dno pekáča nalejte niekoľko lyžíc nasekaných paradajok z konzervy. Dajte časť plnky do pevného sáčku a odstrihnite spodný roh – otvor by nemal byť príliš veľký. Pomocou sáčku plňte cestovinové trubičky a pokladejte ich na pekáč. Pripravené canelloni zalejte zbytkom paradajok a pečte v rúre predohriatej na 180 °C po dobu 25 - 30 minút. Servírujte horúce, posypané čerstvo namletým čiernym korením a nasekanými skaramelizovanými mandlami.

Skaramelizované mandle si môžete kúpiť v ľahôdkach alebo si ich vyrobiť sami - stačí rozpáliť suchú panvicu, nasypať na ňu nasekané mandle a trochou trstinového  cukru. Hneď ako sa   cukor rozpustí, mandle dôkladne premiešajte a dajte na tanier.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905