Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Tartiflette – alpské zapečené zemiaky

Tariflette – alpské zapečené brambory
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 5
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 2 cibule
  • 200 g slaniny
  • 1 syr reblochon alebo 200 g syra raclette
  • soľ
  • čierne korenie
  • špetka muškátového oriešku

Príloha

  • zmes šalátových listov (špenát, rukola, apod.)
  • červená čakanka
  • hrsť redkvičiek
  • 2–3 lyžice vlašských orechov

Dresing

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžice oleja z vlašských orechov
  • 2–3 lyžice citrónovej šťavy
  • petržlenová vňať
  • jarná cibuľka (zelená časť)
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Uvarte zemiaky v šupke. Nechajte ich vychladnúť a nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska, slaninu na malé kocky. Osmažte slaninu na suchej pánvici do zlatova a do chrumkava. Vyberte slaninu z pánvice. Na tej istej pánvici osmažte do zlatava cibuľu.

Jemne premiešajte zemiaky s cibuľou a slaninou, ochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým oreiškom. Vložte do pekáča. Pridajte tenlé plátky syru reblochon alebo raclette a pečte pri teplote 180°C asi 10 minút alebo kým sa syr nerozpustí. Vyberte z rúry a okamžite podávajte so šalátom a dresingom.

Šalát
Zmiešajte všetky listy šalátu aj čakanky. Ředkvičky nakrájajte na štvrťky alebo na tenké plátky (ak sú listy redkvičiek pekné, môžete ich tiež použiť na šalát. Dresing: vložte všetky ingrediencie do pohára. Pohár zavrite a energicky zatrepte. Šalát polejte dresingom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905