Recepty Canal+ Domo

Pstruh s praženými mandlami

Pstruh s praženými mandlemi
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 5
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 4 filety zo pstruha s kožou
  • 4 celé jarné cibuľky
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Omáčka

  • 1 kocka masla
  • 150 g mandlových vločiek

Postup prípravy

Na predhriatu pánvicu nalejte olivový olej. Očistite jarnú cibuľku od koreňov a smažte ju vcelku na pánvici aj s listami. Smažte z každej strany 1 – 1,5 minúty.

Maslo nakrájajte na menšie kúsky a vložte do rozpálenej pánvice. Keď rozpustené maslo začne hnednúť, pridajte do neho mandle. Keď bude omáčka hustá a mandle získajú hnedú farbu, prelejte ich do misky.

Na pánvici rozohrejte olivový olej a smažte filety kožou dolu. Na chviľku pritlačte rybu prstami k pánvici. Keď sa bielkovina na bokoch ryby začne zrážať, osoľte ju a okoreňte. Smažte ešte chvíľu a dajte rybu z pánvice preč.

Odstráňte penu, ktorá sa nahromadila na masle s mandlami, premiešajte a nalejte do pánvice. Filety chvíľu smažte na masle s mandlami, ale iba z jednej, tej nesmaženej strany.

Rybu podávajte na smaženej jarnej cibulke, poliatu maslom a mandlami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905