Recepty Canal+ Domo

Noky plnené ricottou na špenáte

Noky plněné ricottou na špenátu
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 5
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov (najlepšie sú staré zemiaky)
  • 90–110 g múky
  • 80 g syra grana padano
  • 2–3 žĺtky (3 pokud jsou malé)
  • soľ
  • biele korenie

Náplň

  • 500 g syra ricotta
  • maslo
  • čerstvý špenát
  • píniové oriešky
  • hrozienka

Postup prípravy

Ricottu ochuťte soľou a čiernym korením. Zemiaky uvarte v osolenej vode, kým nebudú veľmi mäkké. Ešte teplé ich rozmačkajte. Pridajte po troškách múku, celý parmezán a žĺtky a vypracujte cesto.

Plnené noky by mali mať tvar polmesiaca. Preložte cesto na dosku a vyváľajte. Pohárom vykrájajte z cesta kruhy. Na polovičku cesta položte ricottu. Noky zavrite a varte, kým nevyplávajú na povrch.

Na pánvici zohrejte trošku masla a orestujte špenát, hrozienka a píniové oriešky. Pridajte noky, premiešajte a dajte na tanier s trochou parmezánu a olivovým olejom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905