Recepty Canal+ Domo

Slávky zapečené s cesnakom, petržlenom a bylinkovou strúhankou

Slávky zapečené s česnekem, petrželkou a bylinkovou strouhankou
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 10
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 40 kusov slávok (veľkých)
  • 200 g strúhanky alebo panko
  • 2 lyžice olivového oleja
  • lyžica masla
  • 2 jemne nasekané strúžky cesnaku
  • lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • lyžica nasekanej čerstvej majoránky
  • soľ
  • čierne korenie

Na varenie slávok

  • 50 ml bieleho vína
  • strúžok cesnaku

Postup prípravy

Na pánvicu alebo do hrnca nalejte olivový olej, pridajte maslo, zohrievajte kým sa maslo nerozpustí. Pridajte cesnak, zamiešajte a restujte niekoľko minút kým neucítíte príjemnú vôňu cesnaku. Obsah hrnca prelejte do misky so strúhankou. Premiešajte, pridajte čerstvé bylinky a ochuťte soľou a čiernym korením.

Slávky môžete pripraviť dvojakým spôsobom. Môžete ich uvariť v hrnci s 50 ml bieleho suchého vína a strúžkom cesnaku, alebo použiť surové. V obidvoch prípadoch, ale slávky otvorte a prázdnu polovičku vyhoďte.

Do mušle so slávkou nasypte lyžičku ochutenej strúhanky, tak, aby zakryla ulitu. Dno formy posypte vrstvou soli ( tlstou asi 1 cm) alebo dajte na dno alobal a nato položte slávky. Pečte pri 180 °C asi 7 – 8 minút.

Vyberte z rúry a hneď podávajte s pohárom bieleho alebo ružového suchého vína.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905