Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Steak z tuniaka s olivami a rozmarýnom

Steak z tuňáka s olivami a rozmarýnem
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 9
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • asi 300-400 g steak z tuniaka
  • čerstvý rozmarýn
  • cesnak
  • olivový olej extra virgin
  • 30 g olív (taggiasche,ak niesu tak čierne)
  • 20 g kapár
  • kôra z limetky alebo citrónu
  • čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • klinček
  • škorica
  • 1-2 cukýny
  • pažitka
  • 150 ml olivového oleja + čerstvá mäta (do oleja a na zdobenie)
  • sójová omáčka (niekoľko kvapiek na každú porciu)

Postup prípravy

Zmiešajte klinček, škoricu, čierne korenie a muškátový oriešok a zmesou potrite tuniaka. Mätu sparte horúcou vodou a hneď dajte do ľadovej vody. Rozmixujte s olivovým olejom a prelisujte cez gázu.

Cesnak a rozmarýn jemne nasekajte. Rozohrejte pánvicu, pridajte rozmixovanú mätu, cesnak a rozmarýn. Smažte tuniaka, kým nevznikne červená kôrka. Dajte preč z pánvice. Zbytok oleja z pánvice nalejejte na nasekané olivy a odkvapkané kapary. Na zbytku oleja orestujte cukýnu nakrájanú na tenké kolieska. Kôru z limetky jemne nasekajte spolu s cukrom.

Tuniaka servírujte s olivami, kaparami, cukýnou a limetkovou kôrou, nasekanou pažitkou, olivou a niekoľkými kvapkami sójovej omáčky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905