Recepty Canal+ Domo

Candát v pivnom cestíčku s domácou tatarkou

Candát v pivním těstíčku s domácí tatarkou
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 9
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 200 g filetov z candáta (bez kože)
  • 100 g pšeničnej múky
  • 100 g ryžovej múky
  • 40 ml vodky
  • 150-200 ml studeného svetlého piva
  • soľ
  • slnečnicový alebo repkový olej na smaženie

Omáčka

  • 2 žĺtky z vajec uvarených natvrdo
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 200 ml repkového alebo slnečnicového oleja
  • šťava z citrónu podľa chuti
  • lyžica nasekaných kapár
  • 1 šalotka, jemne nasekaná
  • lyžica nasekanej kyslej uhorky
  • lyžica nasekanej pažitky
  • lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • niekoľko lístkov estragonu (podľa chuti)
  • soľ
  • čierne korenie

 

Postup prípravy

Tatárská omáčka
Žĺtky prepasírujte cez jemné sito do misky. Pridajte horčicu. Za stáleho šľahania metlou prilievajte pomaly olej, kým nevznikne hustá majonéza. Ochuťte citrónovou šťavou. Pridajte kapary, šalotku a všetky bylinky. Ochuťte soľou a čiernym korením a dajte do chladničky.

Pripravte cestíčko
Vmise zmiešajte 50 g ryžovej múky a 100g pšeničnej múky. Prilejte vodku a pivo. Pivo pridajte až na koniec, priamo z chladničky, tesne pred smažením. Miešajte niekoľko sekúnd, cestíčko nemusí byť úplne hladké, môžu ostať hrudky. Dajte ho chladničky.

Filet z candáta rozkrájajte na menšie kúsky po 50g. Olej zohrejte na 170°C.

Kúsky ryby obalte v zbytku ryžovej múky ochutenej soľou a čiernym korením. Ponorte do cestička a do horúceho oleja. Smažte dozlatava niekoľko minút, rybu pravidelne obracajte. Nesmažte viac ako dva kúsky naraz, aby teplota oleja neklesla. Nechajte odkvapkať na papierovej útierke. Hneď osolte.

Servírujte s tatarskou omáčkou, hranolkami a šalátom z mladých listov šalátu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905