Recepty Canal+ Domo

Mliečna ryža s pomarančovou kôrou, kardamomom a slaným karamelom

Mléčná rýže s pomerančovou kůrou, kardamomem a slaným karamelem
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 9
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 100 g ryže na sushi
  • 0,75 l plnotučného mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • 2 zrná kardamomu
  • šupky z 1 pomaranča
  • 20 g masla
  • balenie zakysanej smotany
  • 1 lyžička  práškového cukru
  • 1 lyžica škorice

Slaný karamel

  • 100 g cukru
  • 20 g masla
  • 100 ml smotany na šľahanie 30 %
  • špetka soli

Postup prípravy

Priveďte mlieko s cukrem a kardamomom k varu. Do vriaceho mlieka nasypte ryžu a premiešajte. Varte na miernom ohni asi 20 minút. Dajte na bok.

Pripravte slaný karamel: na studenú pánvicu nasypte cukor. Zohrejte ho na strednom ohni, kým nezačne hnednúť. Hneď ako bude mať karamel silno jantárovú farbu, pridajte maslo. Zohrievajte a miešajte, kým sa maslo nerozpustí. Potom za stálého miešania pridávajte smotanu, kým nezískate hladkú konzistenciu. Pridajte špetku soli a premiešajte. Nalejte karamel do misky a nechajte trošku vychladnúť. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte trošku soli.

Zmiešajte teplú ryžu s maslom a pomarančovými šupkami. Vložte ryžu do misiek, pridajte dve lyžice slaného karamelu a dve lyžice zakysanej smotany. Posypte škoricou. Podávajte hneď.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905